Bert Kranendonk | Updates vanuit het AWC
592
post-template-default,single,single-post,postid-592,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.7,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Updates vanuit het AWC

We hebben wat leuke updates over het Afsluitdijk Wadden Center:

Rijkswaterstaat

De werkzaamheden van Rijkswaterstaat zijn straks ook vertegenwoordigd in het Afsluitdijk Wadden Center! We hebben van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen om de bezoeker te informeren over allerlei projecten op en rondom de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat is onder andere verantwoordelijk voor het overslagbestendig maken van de Dijk.

Het Afsluitdijk Wadden Center brengt verhalen tot leven over de Afsluitdijk, de Waddenzee, het IJsselmeer, Friesland en Noord-Holland. Hoe (over)leven Nederlanders in de Delta? Wat is er te ontdekken en te leren over watermanagement en waterbeheer? Wat is er te ontdekken en te beleven op de Afsluitdijk en in de wijde omgeving?

Afsluitdijk Wadden Center is een interactieve en leerzame attractie met een fraai terras aan het IJsselmeer.

Aqua Vista show

Naast inspiratie en informatie, biedt Afsluitdijk Wadden Center straks ook Aqua Vista, een 4D show op een bewegend platform. In een hangglider maakt de bezoeker een spectaculaire vlucht over de omgeving. Kranendonk Experience (Bert Kranendonk en zijn team) is verantwoordelijk voor de creatieve directievoering van de Aqua Vista show en heeft Joël van Twain Media aangesteld als creative director. In2Content verzorgt het beeldmateriaal voor Aqua Vista. De techniek achter de hangglider wordt door Cesys ontworpen (onderdeel van Cruden). Cesys is gespecialiseerd in het maken van deze zogenaamde flight-rides. In de hangglider komen ongeveer 12 stoelen en de bezoeker vliegt als het ware over de prachtige omgeving rondom de Afsluitdijk en kan zien wat er allemaal te doen is. Voor jong en oud een leuke belevenis!

De expositie in het Afsluitdijk Wadden Center is gratis toegankelijk, voor Aqua Vista worden tickets verkocht.

Afsluitdijk Wadden Center en Aqua Vista openen in het voorjaar van 2018.